Magánórák Skypeon

Online is vehetsz magánórákat. Első körben nézz szét kérlek az oldalamon, majd jelentkezz oktatásra, amennyiben tetszett amit láttál.

Változik a világ, az oktatásban is egyre nagyobb teret kap a távoktatás. A gitártanulás terén viszont lassabb a változás. Sokan nem tudják elképzelni, hogy ez is ugyanolyan hatékonysággal tud működni, mint a hagyományos oktatás. Nekem is voltak fenntartásim, azonban egyre több tanítványom távozott hosszabb/rövidebb időre külföldre, így néhány éve én is belevágtam. Azt kell mondjam, megérte. Vidéki tanítványaim is inkább otthonról jelentkeznek már be, megspórolva ezzel időt és pénzt egyaránt. Tehát a módszer működik! Az online gitároktatás ugyanannyira hatékony és élvezetes, mint a hagyományos gitároktatás. A leggyakrabban felmerülő kérdések segítségével megpróbálom bemutatni miről is van szó:

 

Hogy zajlik egy online gitáróra?

Pontosan úgy, mint az offline óra. Én elmagyarázom, megmutatom, te pedig megpróbálod eljátszani...:) Óra után pedig nekiláthatsz a feladatok begyakorlásának. Jól felépített, a tanítványok számára weben is elérhető tananyagom van. Erre épül az online és offline oktatás egyaránt. Egyetlen hiányossága az online óráknak, hogy nem tudunk egymással élőben együtt játszani. Ilyenkor backing tracket használunk. Ez már eősen haladó szint, de itt sem okoz fennakadást.

 

Mlyen technikai háttérre van szükség az online gitároktatáshoz?

Ha tudsz Skypeon video kapcsolattal beszélgetni bármilyen gépről (laptop, asztaligép, mobiltelefon, tablet) akkor más nem kell. Az internetkapcsolat is legyen elég gyors mindehhez. Teszteld le ismerősöddel, hogy megfelelő-e a minőség és már jelentkezhetsz is oktatásra. Vedd figyelembe, hogy ha magaddal létesítesz kapcsolatot két skype fiók segítségével ugyanazon az internetkapcsolaton keresztül (egyik eszközödről hívod a másikat), kétszeres forgalmat bonyolítasz, sokkal rosszabb az eredmény. Egy headset jól fog jönni az esetleges gerjedés és visszacsatolás miatt. Gitárerősítő használata nem szükséges, szépen vesz a mikrofon beszédet és gitárhangot egyaránt.

 

Akkor most az online vagy az offline oktatást válasszam?

Idő, utazási költség, szimpátia kérdése. Váltogathatod is, mint többen teszik. Idő tekintetében megspórolod az utazást. Ez akár Budapesten is jelentős lehet. Nincs utazási költség, ami többe kerülhet, mint maga a gitáróra. Külföldről nyilván nincs más megoldás.Az is tény viszont, hogy más a hangulata a személyes óráknak, aminek viszont nincs sok köze a tanuláshoz...:) Persze van akinek ez fontos. Amennyiben nincs meg a technikai háttered mindehhez vagy csak nem szeretsz a gép előtt ülni, akkor ugyancsak az offline oktatás a megoldás.

 

Mennyibe kerül, mennyi idő egy óra, hogyan jelentkezzem?

Időben, árban ugyanaz, mint az offline oktatás. Az árlistát itt találod, a házirendet itt, jelentkezni pedig itt tudsz. Javaslom, hogy jelentkezés előtt nézz körül az oldalamon, a legtöbb tudnivalót leírtam.