Tananyag és módszertan

Egy gitártanár értékét bizony a tananyaga határozza meg. Gondoljatok bele az oktatási rendszerbe. Mindenhol tankönyvek és tananyag van, amit tanárok adnak át. A művészeti iskolákban sincs másként. Akkor miért ne kellene tananyag, jógaórán, nyelvórán, gitárórán egyaránt?

A saját tananyagomat 1987-ban kezdtem el kialakítani. Mára egy olyan gitároktató program lett belőle, ami a tanítványaim igényét minden szinten kielégíti. Sokat segített, hogy a zene mellett programozó is vagyok. Ezáltal röviden, tömören, logikus elrendezésben kapod az elméleti és gyakorlati ismereteket.

A tananyag online is elérhető a tanítványaim számára, mobilbarát formátumban is. "Lapozzunk bele" a teljesség igénye nélkül!

  • A kezdők elindítása akusztikus és elektromos gitáron
  • Gyerekeknek (és szülőknek) sok gyerekdal, videó segédlettel
  • Tábortűzi alapakkordoktól a jazz akkordszólókig
  • Pentaton skáláktól a modális és distancia skálákon át a saját készítésú skálákig
  • Kezdő és haladó riffeken át a komplett számok eljátszásáig, elemzéséig majd improvizációs gyakorlatok
  • Kottaolvasás amatőr és profi szinten. A könnyűzenei ritmusokhoz külön módszertan
  • A zeneelméleti alapoktól a teljes egyetemen oktatott diatónikus rendszerszemléletig és egy kicsit tovább is akár hangszerelés vagy zeneszerzés irányába
  • Mesterkurzusok rock/blues/jazz és egyéb könnyűzenei stílusokban, ezen belül kíséret, improvizáció, hangszerelés, komponálás témakörökben

Szerintem ennyi most elég is lesz... Azért ne ijedj meg kezdőként ettől a sok katyvasztól, az volt a célom hogy bemutassam, nálam hosszú távra tervezhetsz.Nagy türelemmel, teljes részletességgel elkezdjük az elején és a saját tempódban haladva jutunk egyik fejezettől a másikig. A sorrendet is együtt határozzuk meg, hiszen ha az első cél a tábortűzi gitározás, akkor nyilván nem a skálákat fogjuk egész órán gyakorolni.

Oktatásra jelentkeznia  jelentkezési lap kitöltésével tudsz. Ne késlekedj, minél hamarabb belevágsz, annál messzebb jutsz!

További információt itt találsz.