Online gitároktatás, távoktatás, e-learning

Igazodva a koronavírus megfékezését szolgáló intézkedésekhez, a gitarkurzusok.hu határozatlan ideig áttért a távoktatásra, ahogy a többi oktatási intézmény is.

 

Hatékony-e az online gitároktatás, egyáltalán működik-e távoktatásban a gitártanulás?

Az első hét tapasztalatai alapján a válasz egyértelműen IGEN. Számomra mindez előtte sem volt kérdéses, sok éves tapasztalatom van az online gitároktatás terén. Azért a csoportos távoktatáson egy kicsit el kellett gondolkodnom, ez nekem is új élmény. Mivel tanítványaim többsége a csoportos oktatási formát választotta és mindezzel évek óta teljes mértékben elégedett, online is így kell működnünk. Ennek megfelelően alakítom az órák menetét. Mindent meg tudtunk oldani, még az együtt játékot is egy kicsi kompromisszummal.

Hatékony is, sőt! Igényel némi önállóságot, odafigyelést, nem én gondolkodom mások helyett. Ezáltal a feladatok is jobban el lesznek sajátítva. A teljes tananyag leadásra kerülhet online is, mindenféle módosítás nélkül. Ettől függetlenül elkezdtem a fejlesztést, több multimédiás segédlet van/lesz a tananyaghoz, segítendő az otthoni tanulást. 

Több infót kérek Jelentkezem oktatásra  

 

Hogy történik az oktatás?

Video konferencia formájában. MInden egyéb tekintetében ugyanaz mint régebben offline. Én magyarázok, számonkérek, sokat gitározunk együtt és külön-külön is meghallgatom ellenőrzésképpen a tanulókat, javítom a hibákat. Ma már szinte mindent lehet online tanulni. Az autóvezetés gyakorlati része is inkább biztonsági  okok miatt nem mehet távoktatásban. Bár egy teljesen üres, hatalmas parkolóban azt is el lehetne kezdeni, hallgatva az utasításokat...:)

Több infót kérek Jelentkezem oktatásra

 

Mire van szükségem?

 

  • Mobiltelefonra, tabletre vagy számítógépre 
  • Internet kapcsolatra
  • Fej vagy fülhallgatóra

A további technikai tudnivalókat elküldöm az első óra időpontjának sikeres egyeztetése után.

Több infót kérek Jelentkezem oktatásra  

 

Kik jelentkezhetnek oktatásra?

Röviden mindenki, mindenhonnan, minden szinten - szint nélkül is...:). Na jó, azért általános iskola felső tagozattól érdemes jelentkezni.  Jelentkezés előtt kérlek nézz körül az oldalon. Bőséges információt találsz korosztályokra és szintekre bontva, van árlista és sok egyéb hasznos tudnivaló.