Gitároktatás Online és Offline

A gitárórák jelenlét alapján online vagy offline, létszám alapján csoportos vagy magánórák lehetnek. Az online vagy offline oktatást a pandémiás helyzet erősen befolyásolja.

Jellemzően kis csoportjaim vannak 2-4 fővel, de magánórák is lehetnek a szabad helyek függvényében. Ezek leginkább felvételi felkészítésre, csoporthoz felzárkóztatásra, szintfelmérésrevannak fenntartva, de jelentkezz oktatásra és egyeztetünk.

A jelenléti oktatás Budapesten a WestEnd mellett történik, jobbkezes gitárokat csoportoknak is biztosítok az órán.

Hetente egy órát, vagy néhány esetben kéthetente dupla órát tartok. Ritkán egyedi igényeket is ki tudok szolgálni.

Sajnos még mindig van jónéhány tévhit mind az online mind a csoportos oktatással kapcsolatban, lássuk van-e alapjuk. Lehet-e egyenértékű egy személyes magánóra egy online csoportos órával?

 

A csoportokról

Az gitároktatást magánórákkal kezdtem a 80-as évek vége felé, az online oktatásnak akkoriban még nyoma sem volt. Már a pandémia előtt kialakult az a helyzet, hogy túl sok órám volt és még így sem tudtam minden jelentkezőt fogadni. Bevezettem a csoportos oktatást, méghozzá sikerrel. Szinte minden tanítványom megmaradt, sok közülük a mai napig nálam tanul. Nézzük mi a titok:

A fő szempont az, hogy ne romoljon az oktatás színvonala!. Sokan úgy gondolják - és sajnos sokan úgy is csinálják - hogy egy négyes csoportban mindenkire negyed annyi idő jut. Nálam ez nem így van, együtt csinálunk mindent, nagyon pörgősek az órák. Kidolgoztam egy saját módszertant az elméleti és gyakorlati részekre egyaránt. Garantálom, hogy senki nem fog unatkozni és gyorsabban haladunk, mint a magánórákkal. Ennek tobbek között az egészséges versenyszellem is oka.

Nagyon figyelek a csoportok összeállítására szint, szabadidő, elérni kívánt cél alapján egyaránt. A csapat nincs "összedrótozva", ha valaki jobban teljesít mehet magasabb szintű csoportba egy-két szintező magánóra segítségével. Ha lemarad valaki, szintén kaphat másik csoportot, vagy egy-két magánórával pótoljuk a lemaradást. A haladó csoportokban pedig adott a lehetőség a kiszenekari gyakorlatra. Felváltva kísérünk, szólózunk és hangszerelünk. Ezt bizony nem lehet magánórákkal kiváltani..

 

Az online oktatásről

Aztán egyszer csak jött a pandémiás krach. Teljes bezárás, nekem meg itt vannak a csoportjaim. Ráadásul egyik hétről a másikra csinálni kellett valamit, hiszen az órák ki lettek fizetve. Ahogy korábban sem rontottam a színvonalon, ez az online oktatásnál is elvárás volt. Ismét kidolgoztam egy kiváló módszertant és még az együttjátékot, tanári kontrollt is sikerült megoldani. Segített az elfogadottságon az is, hogy mind az iskolások mind a felnőttek közül sokan áttértek az online tanulásra, munkavégzésre.

Majd jött egy tényleg bomba ötletem, amit csak és kizárólag online tudunk csinálni, mégpedig a looperes mesterkurzusok. Erről majd a mesterkurzusoknál mesélek részletesen.

Tehát nem csak sikeresen átálltunk az online oktatásra, hanem ismét szintet léptünk. A tapasztalatom az, hogy aki csoportos vagy online oktatással nem tud velem(!) megtanulni gitározni, másként sem fog.

Hogy éppen melyik oktatásformák közül tudsz választani, az az első egyeztetésünkön kiderül.

Töltsd ki a  jelentkezési lapot és keresni foglak e-mailben vagy telefonon.

 

Kattints a linkre és bemutatom miből tanulunk: