Gitároktatás Házirend

Kérdések: Amennyiben mindent elolvastál az oldalon és további kérdésed van, a Kapcsolat pontban található címeken érhetsz el. 

 

Beiratkozás: Először ki kell töltened a Jelentkezés gitároktatásra űrlapot. Az itt megadott telefonszámon foglak keresni néhány napon belül időpontegyeztetés végett. Lehetőséged lesz további kérdéseket feltenned, majd az időpont egyeztetése után meg is történt a beiratkozás.

 

Kommunikáció, kapcsolat: E-mailben tartjuk a kapcsolatot, ezen a csatornán küldöm az értesítőket és várom a megkereséseket. Amikor nem vagyok gépközelben, úgysem tudok segíteni. A telefonbeszélgetésnek nem marad nyoma, elfelejtődik. Az SMS-t sokszor csak későn olvasom el. Tehát ne telefonon, SMS-ben, hanem e-mailben keress!

 

Órák: Az órák minden óra 0 perckor kezdődnek és nagyjából 50 percesek. 

Érkezés: 1-2 perccel az órád kezdete előtt csengess fel, előtte zavarod az előző órát, nem tudlak beengedni. Ha késel, azzal pedig a csoportot hátráltatod. Magánórák esetében te rendelkezel a saját időddel, ha pontos vagy, több időnk lesz.

Néha saját hibámon kívül nem érek oda az órakezdésre. Csörögj rám nyugodtan. Ha nem veszem fel a telefont, kérlek várj 15 percet. Ennél nagyobb késés esetén az óra elmarad, pótlása az órák elmaradása című rész szerint fog történni.  A kaputelefon is meghibásodhat, csöngess, vagy várd meg, hogy valaki beengedjen, ha a felcsengetésre nem érkezik válasz!

 

Tandíjfizetés: A tandíjat legkésőbb az adott hónap első óráján kell megfizetni az adott hónap óraszámának megfelelően. Erről minden hónapban küldök e-mail értesítőt. Pontos összegek az Árlista pontban találhatók. 

 

Órák áthelyezése, lemondása

A tandíj visszafizetésére nincs lehetőség.

Csoportos órák esetében óraáthelyezésre, pótlásra nincs lehetőség.

Áthelyezés egyéni órák esetében nagyon korlátozott mértékben elképzelhető (de nem garantált), az órarendem függvényében. Az áthelyezés (pótlás) igényét legalább 2 nappal korábban kérem jelezni.  A pótlások pótlására nincs lehetőség!

 

Órák elmaradása: Az esetleges betegségem vagy egyéb elfoglaltságom miatt elmaradt órákat vagy pótoljuk vagy végleg elmaradnak. Utóbbi esetben az elmaradt órák tandíját levonom a következő havi tandíjból. Természetesen megpróbálok mindenkit időben értesíteni a megadott címeken. Ha ez nem történik meg, kérem keress meg, különösen ha közben megváltozott az elérhetőséged. 

 

Iskolai szünet gyerekeknek:

Iskolai szünet alatt a központilag meghatározott őszi, téli, tavaszi szünetet értem. Síszünetek, osztálykiándulások, oktatás nélküli napok és egyebek nem tartoznak ebbe a kategóriába,

Amennyiben az iskolai szünetek alatt a gyerekek órára hozatala nem oldható meg, az adott időszakban a gitároktatás is igény szerint szüneteltethető, tandíjat ezen időszak alatt nem kell fizetni. 

 

Szülői kíséret: A szülői felügyeletre az órákon nincs lehetőség (kivéve első alkalom). Óra előtt és után tudunk beszélni a fontos dolgokról. A környéken számtalan internetkávézó, cukrászda, bolt található, talán nem okoz gondoz 50 perc hasznos eltöltése. Olyan kicsiket várok, akik tudnak önállóan figyelni és útmutatásom alapján tanulni. Mivel az iskolában is ez az elvárás, ez elvileg nem okozhat gondot.

A gyerekeknek tudniuk kell, hogy mit fogadhatnak el és mit nem. Ha nem ehetnek édességet, egyértelműen utasítsák vissza az esetlegesen felajánlott édességet, szörpöt vagy bármi mást. Az ilyen jellegű problémákért nem tudok semmilyen felelősséget vállalni.

 

Szükséges eszközök: Természetesen szükséged van hangszerre. Kezdőként érdemes konzultálnod velem, még a vásárlás előtt, Szükséged lesz időnként internetelérésre is, valamint egy jegyzetfüzetre. Nem kötelező a hangjegyfüzet.  A többit az első órán megbeszéljük.

 

Hangszerek biztosítása: Jobb kezeseknek tudok biztosítani hangszert magán és csoportos órákra egyaránt. 

 

Hang és képrögzítés: A gitárórákról szigorúan tilos bármilyen hang és képanyag készítése mobiltelefonnal vagy más készülékkel egyaránt. Még a kizárólag otthoni felhasználásra szánt felvételek készítéséhez sem járulok hozzá!

 

Az oldalon található anyagok a saját tulajdonomat képezik, legyen az hang, kép, kotta vagy bármi más. Terjesztésük, újraközlésük szigorúan tilos. A kinyomtatott anyagok is védettek, nem tejesztheted, nem adhatod át másnak ezeket a példányokat sem. Bővebben lásd az Adatvédelem menüpontot.

Minden aktív (tandíjat fizető) tanulómnak biztosítok hozzáférést a mobilbarát online tananyaghoz, melyhez egyedi hozzáférés tartozik. Kérem kellő biztonsággal kezelni ezen adatokat, a rendszer egyértelműen hozzád rendeli ezt a belépési kódot. Ne add át senkinek a későbbi problémák elkerülése végett.
 

Értesítés címváltozásról: Ha megváltozott az e-mail címed vagy telefonszámod, mindenképpen jelezd felém - lehetőleg e-mailben, hogy jelezni tudjam feléd az esetlegesen elmaradó órákat. 

 

Dohányzás, tisztaság és egyebek: A dohányzás tilos a ház kapuján történő belépéstől a kilépésig. A csikkeket kérem az utcán - nem a házon belül - a szeméttárolóba dobni. Kérem ne szemeteljetek a házon belül és ha többen jöttök lehetőleg csendesen gyertek fel.

 

Online órák: Értelemszerűen a személyes megjelenéssel kapcsolatos szabályok az online órákra nem érvényesek, de minden egyéb igen. Itt is 50 perces órákat garantálok, de a kezdés csúszhat néhány percet. Tandíjfizetés, lemondás, pótlás ugyanaz. A technikai problémákban van eltérés, részletezem:

amennyiben a te kapcsolatodban van a hiba és nem tudsz velem kapcsolatot létesíteni, az óra nem pótolható.  Azonban ha nálam van a technikai probléma, adok lehetőséget pótlásra. A technikai probléma alatt értek bármilyen eszköz, szolgáltató, hálózat, hálózati elemek által okozott kimaradást, lassulást.

Az online órákat mindig(!) én kezdeményezem. Az első 10 percben többször próbálkozom, küldök üzenetet kudarc esetén. Ezután ritkábban próbálkozom, 25 perc elteltével pedig nem kereslek, az óra a te hibádból nem lett megtartva. Természetesen keress nyugodtan, ha gép elé kerültél, de 25 perc után nem garantált a kapcsolatfelvétel részemről amennyiben nem jelezted előre a késést.

 

A folytatáshoz válassz egy linket: