Gitártanulás kezdőknek

Sok kollégának nincs ínyére a kezdőkkel való foglalkozás. No comment, hozzám jöhettek.

Kezdők jelentkezését is várom (mindig meg szoktátok kérdezni, hogy vállalok-e kezdőket) , bármilyen korosztályból. Kifejezetten szeretem, ha én mutathatom meg neked az alapokat és nem a rossz beidegződéseket javítgatjuk, melyek vagy a YouTube-os autódidakta tanulásnak vagy a kollégák nemtörődömségének köszönhető. Nagyon pontos, részletes útmutatást adok a gitár-, kéz- és pengetőtartás terén, melyre.bátran támaszkodhattok a folytatásnál.

Nem csak a gitározás tecnikai részével foglalkozunk, a zeneelmélet alapjait is átvesszük teljes részeletességgel. Nem kell szolfézsra járni, elmondok mindent, amit tudni érdemes.

A ritmus és tempó kiemelt szerepet kap az oktatásban. Sok gitárost láttam, akik kevés hanggal hatalmasat alkottak. Olyat is, akik sok ezer hanggal jóval kevesebbet. Valamint olyat is, akik a megfelelő helyen a megfelelő mennyiségű (és minőségű) hangot játszották. Viszont egy olyan amerikai gitárost sem láttam eddig, akinek ne lett volna kiváló tempója. A feketékkel nem lehet viccelni tempó terén...:) Sok pótolnivalónk van a ritmus terén, a kettő-négyes hangsúlyozás szinte teljesen hiányzik az EU kultúrából. Mindez természetesen az amerikai stílusú könnyűzenére vonatkozik. De van élet a tengeren innen is:

Elég egy akusztikus gitár is a kezdéshez, Sok gyerekdal található a kották között, emellett teljes tábortűzi kínálat is több száz számmal. A lényeg, hogy vágjunk bele, a többi majd alakul..:I

A gitárvásárlással érdemes lenne várni egy kicsit, beszéljük meg mi lenne a legjobb választás. Sokan kész helyzet elé állítanak, néha bejön, néha nem.

Stílus terén sok mindenre nyitott vagyok, de az elején stílusfüggetlen alapozás szükséges.

 

Gitároktatásra jelentkezni minden esetben a jelentkezési lap kitöltésével lehet.