Gitártanulás amatőröknek

Sok gitártanár csak a fiatal tehetségekre koncentrál. Pedig a hobbyzenészek oktatása ugyanúgy hozzátartozik a gitároktatáshoz, mint a fiatal zsenik terelgetése a helyes útra. Csak ez nehezebb feladat, több türelmet, nagyobb tanári gyakorlatot igényel, mivel limitált a gyakorlásra fordítható idő. Itt nem illik tévedni, túl sok időt visz el a rosszul megválasztott feladat. Nagyon fontos, hogy a tanár olyan tananyagot  adjon le, ami a korlátok figyelembe vételével a leghatékonyabb, ugyanakkor szórakoztató is.

 

Az amatőrök célja más, mint a profiké. Élvezni akarják a gitározást és pont. Nem akarnak ebből élni, de nyilván szeretnék kihozni a legtöbbet magukból. A youtube oktatóvideókon már túl vannak, talán sok DVD tananyagot is vásároltak. De így sem jutottak semmire, csak berögzült sok hiba. Segítség kell, vagyis kell egy jó gitártanár.

 

A kitűzött cél is nagyon változó lehet. Szimpla kíváncsiság, önmegvalósítás, játszani dalokat a gyereknek/unokának, továbbfejleszteni a valaha tanult alapokat, vagy bármi más. Egy biztos. A gitározás nagyon kellemes és kreatív  időtöltés minden korosztálynak, minden szinten egyaránt. Ha nem is leszel profi, de megtanulhatod az alapokat, szórakoztathatod magadat és másokat és megtanulsz zenét hallgatni.

 

Valójában ki az amatőr és ki a profi zenész? A profi az, aki ebből él. Az amatőr pedig az, aki akkor zenél amikor kedve van hozzá, illetve lehetősége van rá. Tehát nem feltétlenül tudásszintbeli különbséget jelent a besorolás.

 

Gitáriskolámban mindenkit örömmel látok aki szereti a gitárzenét, kortól, nemtől, tudásszinttől függetlenül.

 

Nem baj, ha kevés időd van gyakorolni, nem baj ha nem vagy egy született tehetség, a lényeg hogy Te élvezd, amit csinálsz!

 

Ha már egy pici közöd is lesz a gitárhoz, jobban fogod érteni - ezáltal élvezni is - a zenehallgatást. Egy jó szólónál már nemcsak azt hallod majd hogy jó, hanem azt is érteni fogod hogy miért jó. 

 

A gyakorlás tökéletesen alkalmas a napi feszültség oldásához, igen gyorsan elfelejted a hétköznapi gondokat ez idő alatt. Örömmel látom, hogy szép számban jelentkeznek középkorú tanítványok is, nyilván nem azért hogy sztárok legyenek. Bár ki tudja - a YouTube egy kicsit átformálta a dolgokat. Egy jó videóval kortól függetlenül népszerű lehetsz a neten. A legtöbb amatőrnek ez bőven elég. 

 

A lényeg tehát:  jelentkezz bátran ha szeretnél egy kicsit többet tudni a gitárról és jobban szeretnéd élvezni a gitármuzsikát!