Felkészítés felvételire

Profi gitárosnak lenni az élet egyik legnagyszerűbb dolga. Ugyanakkor - hogy teljesen őszinte legyek - nem könnyű pálya, mint ahogy a legtöbb művészpálya sem az.

 

Persze profi és profi közt is van különbség. Van aki művész és koncerteket ad, van aki tanár, van aki a vendéglátóiparban dolgozik hajókon, bárokban és persze egyik tevékenység sem zárja ki a másikat.

 

Amennyiben a gitáros 'pályát' szeretnéd választani, nálam minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy álmaidat megvalósítsd!

 

Nézzük sorban a lehetőségeket. Amennyiben a megélhetés a cél, meg kell szerezni az OKJ-s szakvizsgát és elvileg(!) már lehet is menni dolgozni a különböző vendéglátó helyekre. Persze nem ennyire egyszerű a helyzet...:) Én azért azt javaslom, ennél tegyük magasabbra a mércét!

 

Első lépésben tisztázzuk azt, hogy mi nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki művész legyen:

  • Tehetség. Enélkül tényleg nem érdemes a magasabb szintet választani, csak csalódások sorozata követi majd egymást.
  • A tehetség önmagában édes kevés. A szorgalom az egyik legfontosabb dolog, órákon át ülni és néha ugyanazt gyakorolni bizony nem mindig a legkellemesebb dolog. Kitartás kell ahhoz, hogy olyankor is gyakoroljunk, amikor valami nagyon nem megy. Nekiesni még egyszer és még egyszer és másnap és harmadnap is ameddig csak nem sikerül. Az elhivatottság is nagyon fontos dolog. Zenésznek lenni szolgálat, ahogy a klasszikus zenészek mondják. Igazuk van, hiszen egy produkció megszervezésében - ami akár egy egyszerű koncert is lehet - több ember vesz részt. A szervező/producer befekteti a pénzét a TE művészi előadásodba, a közönség miattad jön el, a pincér és a wc-s néni az általad hozott vendégseregtől szedi be a pénzét és sorolhatnám. Tehát felelősséggel tartozol  jónéhány embernek a közönséggel egyetemben. Sose próbáld meg eljátszani a bizalmat, hatalmas árat kell érte fizetni!
  • Szerencse Sajnos enélkül nem lesz teljes a siker. A pálya telített, még az sem elég ha tényleg te vagy a legjobb. Érdemes odafigyelni hogyan segítsd elő a szerencsédet, élj mindig  a lehetőségekkel.

 

Ha mindez adott, fel kell készülni egy művészeti iskolára. Jelenleg a Jazzakadémia nyújtja a legmagasabb szintű könnyűzenei képzést, ennek megfelelően a felvételi követelményszintje is igen magas. Ezáltal fontos kérdés, hogy ki fog felkészíteni a felvételire. Én  magam is elvégeztem a Jazzgitár szakot, majd sikeresen készítettem fel növendékeket elméletből és gyakorlatból egyarántRemélem Veled is hasonlóan jó eredményt érünk el - rajtam nem fog múlni...:)

 

Van még több könnyűzenei iskola is, szívesen segítek a felvételire való felkészülésben. 

 

Gyere el és beszéljük át a lehetőségeket pontról pontra!